≡ Menu

Редене на паркет

Редене на паркет

15125 Като начало може да започнете с подготовката на пода, за да може да поставите паркета. Нивелацията на пода е от голямо значение, а височината на пода зависи от избрания паркет от 6 мм (ламинат) до 33мм (при масивния), също така подът трябва да е гладък и чист.
Методите за редене на паркет са три:
— плаващ — като се захващат един за друг отделните детайли, чрез система или залепване, след което се поставят на подложка. Това се прави предимно при ламинирани и слойни паркети. Този метод е лесен, бърз и достъпен относно цената, но ако се повреди един елемент, може да доведе до пренареждане, тъй като детайлите са слепени един за друг.
— чрез залепване — Това става като залепвате отделните елементи директно върху пода от циментова замазка или плочи, посредством специално лепило. Това се отнася предимно за слойни и масивни паркети. Това е ефикасен начин, тъй като се получава неутрализация на шума и има малко промени вследствие на влажността и температурата.
— чрез коване — Това се прави само ако има дървена основа, като пироните са скрити. Това се прави предимно при слойни и масивни паркети. Може да поставите паркета върху OSB плоскости, които са поставени директно върху цимента. Но самият метод е скъп и труден.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!