≡ Menu

Слоен паркет 2

Слоен паркет 2

Способът да закрепите ламината, в много отношения определя продължителността и качеството на настилката като цяло. В зависимост от вида на закрепването се определят два вида ламиниран паркет:

Слоен паркет — лепило (инсталацията се извършва чрез вкарване на пластинка с лепило, между всеки от тях)
— съединяващ (ленти, които се съединяват между себе си без помощта на лепило).

До неотдавна, когато при опаковането на ламината, пластинките са се закрепвали помежду си чрез специално лепило. Но се оказало, че този подход не е удачен. Лепилото, с течение на времето губи част от свойствата си и може да доведе до образуване на пукнатини.

Ламинатът или «съединяващия» са по-лесни за монтаж, от колкото това с лепилото, а и не изискват професионални инструменти и умения. Плаките просто се съединяват помежду си чрез специални резби. «Съединяващия» ламинат, може да бъде веднага готов за ползване след разопаковането, докато при обичайния ламинат е необходимо да се изчака докато лепилото се изсуши.

Съединяващия ламинат, може да бъде разглобен и прехвърлен на друго място, но това е вероятно да стане, само ако той не е лежал повече от 3 месеца на едно място и в по-сухо помещение. Версията за прикрепване с лепило е изправена пред проблеми с навлизането на влага в шевовете.

Ще различите 2 вида прикрепване, така наречения -“подковаващ”- за този вариант, е необходимо да се изравни блокировката с малки специализирани инструменти за да не се повреди заключването, и патентовано заключване (това се използва в системи на ламинат без лепило, в производство от Белгия и Швеция). Последното заключване се различава по същество с различна форма и с различно захващане, обикновено е устойчиво на влажност.

Следваща »

« Предишна

error: Content is protected !!