≡ Menu

Масивен паркет

масивен паркетМасивен паркет е чудесен избор, когато е време да сменяте пода или да избирате такъв за ново жилище. Това е може би най-добрият избор за под за всяко жилище и е чудесен за почти всяко помещение. Естествен паркет е най-добрият вид паркет, въпреки че вече има и доста не толкова естествени варианти, които доста добре му конкурират. Паркетите са доста различни видове, естествен трислоен паркет, който може да вкара доста хора в дилемата, дали да изберат масивен паркет или трислоен. Някои видове много качествен паркет е трислоен, например така популярният напоследък Норвежки паркет е трислоен. Има много плюсове и минуси за единият и другият и всеки сам трябва да направи, по-добрият за себе си избор. Например относно масивен паркет, цената може да бъде решаващ фактор. Тя варира много в зависимост от вида дърво и неговото качество. Цената може да варира и в зависимост от това къде се намирате, за това в случай че имате възможност да получите доставка можете да проверите и извън вашият град, или населено място. Масивен паркет Пловдив, масивен паркет Варна, масивен паркет Сливен, масивен паркет София са само някои от търсенията, които можете да използвате в google за да проверите какъв е изборът на паркет в различните райони на страната. Задължително пробвайте да потърсите и масивен паркет цени, но имайте пред вид, че в повечето случаи ще ви се наложи да позвъните по телефона, за да получите точна оферта, евентуално с доставка на масивен паркет, или ламинат или трислоен паркет.

Фирмите все още рядко публикуват цените си в интернет, и въпреки че търсенето там ще ви даде най-много информация, за цени телефонът все още е най-добрият начин за комуникация.

Разбира се, преди да осъществите контакт с фирмите за оферти и цени, трябва да направите своят избор, а той не е никак лесен, масивен паркет може да бъде направен от масивен паркет орех, има също масивен буков паркет, масивен дъбов паркет, цени също ще откриете всякакви, някои са в зависимост от качеството на дървеният материал, а други зависят от това от какво дърво е направен паркета. Орехов паркет например е много добър избор, поради естествената красота на дървото и неговата твърдост.

Масивен паркет цени.

Цените могат да бъдат различни и понякога подвеждащи, за това обърнете внимание какво точно включват те, някои от фирмите рекламират, включена доставка и монтиране, важно е да попитате дали е нужно да подготвите пода, като го изравните, или евентуална друга подготовка, ако изберете фирмата да достави и монтира паркета ви. Важно за самият паркет е той да се климатизира, добре да престои в стаята в която ще бъде поставен поне 2 седмици и тогава да се монтира. Преди да поръчате паркет, задавайте въпроси, питайте всичко което ви интересува, фирмите търсят клиенти и любезно ще ви осведомят за вариантите, които имате. Също попитайте за гаранция, винаги когато поръчвате скъп продукт, като например многослоен паркет, или дюшеме от ясен, той трябва да върви с гаранция за продукта и за услугата, когато получавате монтиране. В случай, че след 2 месеца паркета ви се разскърца или лакът започне да се лющи, доста ще се ядосвате, ако не сте получили гаранция и трябва да вложите още много труд и пари, така цената на паркета е възможно да се увеличи доста.

естествен паркетГолемите предимства да имате масивен паркет или дюшеме са доста много, това на практика е вечен под. Ако след време започне да изглежда захабен, или цветът му не ви харесва, или ако например сте купили апартамент или къща със стар не изглеждащ добре под, от буков паркет или дъбов масивен паркет или дори художествен паркет, не се притеснявайте, ако няма гниене, паркетът има нужда само от едно добро циклене на паркет и от долу ще се покаже, съвсем чист изглеждащ като нов паркет. Има майстори паркетчии, които могат да направят това вместо вас, те използват машини, и само след няколко часа ще имате прекрасно изглеждащ паркет. Това може да се направи, и ако не сте доволни от цвета или вида лак на паркета, след циклене можете да смените лака, цвета му, може да решите да не използвате лак, а да изберете масла и восък за паркет. Те могат да се използват за всеки вид дървен под, стени или таван, много от тях са изработени от изцяло естествени материали, природосъобразни и нетоксични са.

Ако паркета е много стар и повреден, той може да се разглоби, почисти, изцикли и пренареди, това ще му придаде вид на чисто нов, естествен паркет в повечето случаи. Например едно дъбово дюшеме, може да има стотици години живот с правилна поддръжка и грижа. Паркета например не трябва да се мие с вода, никога и в никакъв случай, влагата и водата са най-големият му враг, има специални вакси и масла с които той трябва да се минава, но ежедневното почистване е само с прахосмукачка, и евентуално много леко влажен парцал или моп. По-сериозни петна или засъхнали например восък или дъвка се изстъргват леко с пластмасово или гумено ножче, като се внимава да не се нарани повърхността на паркета или дървеният под. Паркет може съвсем спокойно да се купи и втора ръка. Нужен е повечко труд за да изглежда като нов, но ако не е прогнил, или нападнат от червеи, няма да имате сериозни проблеми.

лакиран паркетПроверете първо разбира се за пренареждане на паркет, цените могат да варират и да се окаже неизгодно да плащате на майстори, в случай че не можете да се справите сами.

Ако аз например продавам дъбов паркет, може да е само защото той не подхожда на дизайна на жилището, но някои стари паркети могат да имат изключително красива шарка, която да пасва чудесно на стила във вашият апартамент или къща, такава шарка може да не се произвежда днес. Това е един по-евтин вариант, но разбира се може да погледнете и за ламиниран паркет, цени има различни, някои от които не са никак лоши, разбира се обърнете внимание на качеството и гаранцията, има ламинирани паркети, които много бързо се развалят и буквално след година имат нужда от подмяна, ако не планирате ежегодна подмяна на подовите настилки, задължително се осведомете добре преди да закупите качествен ламиниран паркет. Имате разбира се избор и от паркет от дъб или бук или ясен или орех. Това обикновено са най-разпространените видове масивен паркет в бг.

Масивен буков паркет е един популярен и не много скъп вариант, той може да има много екзотичен вид, в зависимост от лака, или маслото което ще изберете за обработката му, както и много традиционен, паркета позволява голяма гъвкавост на дизайна, поради многообразието на шарки и покрития, които могат да се изберат.

Търсейки в интернет, можете да откриете много обяви, например за депо масивен паркет, паркет цени, дъбов паркет цена, 3 слоен паркет, дъбов паркет Варна, дъбов паркет София, дъбов паркет цена, буков паркет 2, дъбов паркет обяви и други. Резултатите от тези търсения ще ви помогнат, да откриете най-добрите обяви за дъбов паркет 18мм или дъбов паркет втора ръка или буков паркет цени. Търсете и ще намерите, е простата истината в избора на паркет и на депо за паркет, както и на майстор. Когато сами си избирате майстора, задължително се посъветвайте с близки и познати за добри препоръки, майстори на паркет сигурно има много, но не всички ще свършат еднакво добра работа, за това е важно майстора паркетчия да е с добър опит, да работи добре и най-вече съвестно.

редене на паркетПри избор на паркет трябва да се обърне внимание на някои основни фактори, като дебелина на паркета, ако нямате намерение да сменяте под често, един паркет с добро качество е най-доброто решение, а например дъбов паркет 18мм, е добра дебелина.

Ако все пак цената е решаваща за вас, можете да разгледате офертите за ламиниран паркет, цени ще откриете доста по-ниски от тези за масивен естествен паркет. Най-добрия ламиниран паркет може да не е най-скъпият, посъветвайте се за качеството. Когато сте решили да си купите ламиниран паркет, монтажа е важна част от решението, защото той може да повлияе много на продължителността, която ще можете да го ползвате. Ще трябва да проверите, разбира се и за цените на монтаж на первази за ламинат и да закупите такива. Монтаж на первази с кабелен канал е добър вариант и трябва да го имате предвид, новите решения за скриване на кабелите със сигурност ще допринесат за естетиката на дома ви.

Никой не обича да се спъва в кълба с кабели по земята, и дори да ги гледа, за това със сигурност предвидете възможност за закупуване на первази с кабелен канал. Ще се убедите, че има ламиниран паркет с различни размери и всяко депо за паркет има разнообразен асортимент. Имайте предвид, че паркета какъвто и да е той, например паркет от американски орех е нещо по което ще стъпвате всеки ден, и трябва да обърнете внимание на това какво износване и какви ежедневни опасности го грозят, като например, имате ли навик да ходите с метални токчета, върху паркета, имате ли деца които обичат да играят с тежки стържещи по пода играчки, задължително изберете мебели, които няма да се забиват в паркета и да го повреждат, и най-добре омекотете краката на столовете със самозалепващи се подложки от филц, плъзгачи за маси, или самозалепващи лепенки, има много голямо разнообразие в магазините за мебели, или такива за строителни материали. Ако желаете може и сами да си направите такива, като отрежете парчета от мокет или друг подобен материал и ги залепите за краката на мебелите, така ще си спестите и разправии със съседите под вас, понеже мебелите ви няма да тракат като ги местите, а и самите мебели ще се плъзгат по-лесно по пода.

Състоянието на вашият паркет или ламинат и издръжливостта им, зависят най-вече от вас самите. Когато имате паркет трябва да изберете и подходящи мебели, такива които няма да го наранят, например мебели от масивно желязо не са за препоръчване. Има помещения, за които не е лесно да се намери подходящ паркет, например паркет за кухня, не е може би много добро решение, но с подходящ съвет и правилното покритие, бихте могли да имате паркет, не само в кухнята но дори и в банята.

Най-добрият паркет е този, който е най-подходящ за вас и вашият дом. Съобразете се с начина си на живот и с тази мисъл подберете правилният под и видовете редене на паркет, само ще ви помогнат да постигнете желаният дизайнерски ефект. Ако ще редите паркета сами, е добре да погледнете редене на паркет видео, както и различните видове редене на паркет. Например редене на паркет рибена кост е много традиционно решение, което все още изглежда добре, а всяко нещо което и издържало изпитанието на времето си заслужава вниманието, разбира се паркета не е нещо, което ще ползвате няколко години и като му мине модата ще го смените, за това не се подвеждайте по супер модерни дизайни, а изберете този който наистина ви харесва, и по който ще ви бъде приятно да ходите и след 50 години. Не пропускайте разбира се да разгледате различните начини на редене на паркет, може да ви хареса някой по-не традиционен. Видът редене на паркет и дюшеме е важно решение, не по- малко важно от изборът на самият паркет.

Освен масивен естествен паркет, екзотичен паркет, фигурален паркет, ламиниран паркет, трислоен паркет, много слоен паркет, дюшеме, художествен паркет, сигурно ще чуете и други видове паркет, но не се заблуждавайте от разнообразните наименования, обърнете внимание на качеството и гаранцията най-вече.

Когато вече сте избрали например чамово дюшеме, ламиниран паркет, многослоен паркет, ще трябва да изберете и начин на реденето му. Например ще ползвате ли кит за паркет или смола за фугиране на паркет или съответно за фугиране на дюшеме или многослоен паркет. Има много и различни фугиращи смеси за паркет, както и смола за фугиране на дюшеме, така също наричана фугираща смола за паркет, също така изберете лак за паркет, той е подобен на обикновен лак за дърво и все пак има някои доста специфични свойства, за това задължително се посъветвайте за най-подходящият лак. В много магазини за ламинат и паркет ще ви дадат добър съвет и ще ви препоръчат някои подходящи лакове за паркет.

паркет рибя костЗа да имате качествен лакиран паркет, трябва да изберете лак за паркет, цената по-принцип може да бъде сигнал за качеството, но обърнете внимание и на производството на лака, фирмата и най-вече показателите, задължително погледнете за полиуретанов лак или за българския двукомпонентен лак за паркет. Разбира се, може да решите да имате и нелакиран паркет, в този случай вакса за паркет може да бъде добър избор. Не се подлъгвайте да купите яхтен лак, както го наричат, той не е подходящ за паркет.

Никога не нанасяйте върху вашия ламиниран паркет восък или акрилни подови покрития. Подберете правилните препарати за почистване на паркет, попитайте в специализираните магазини, продавачите там са добре информирани как да почистим паркет и разбира се как да изберем паркет. Поддръжка и почистване на паркет се извършват с почистващи и поддържащи препарати за паркет, съобразени с лака, или ваксата или маслата, които сте избрали да ползвате.

Ако след време ви се наложи да направите ремонт на паркета, не се притеснявайте, един добър майстор може да направи такава поправка на паркет, че той да изглежда като чисто нов. Има специални китове за поправка на ламиниран паркет, както и за поправка на масивен паркет, или така нареченият естествен паркет, които прекрасно ще заличат следите на времето от него.

« Предишна

error: Content is protected !!