≡ Menu

Ламиниран паркет

Ламиниран паркет

ламиниран паркетВече все по-често се използва в ежедневието ни ламинираният паркет, той е практичен и добре изглежда. Гаранцията му е около 15 години, поставя се лесно, чистенето му става бързо и лесно и има различни цветове, не се нуждае от лакиране. Единствен недостатък, е че при смяна трябва да се смени целият, а не само една част. Другото, което е лошата му изолация и влагоустойчивост. Според някой хора той е подходящ само за кухни и коридори, понеже са малки помещения и смяната му няма да ви затрудни.

Видът на ламината се определя от дебелината на ламелите. Те се произвеждат с дебелина 6, 7, 8, 12, 14мм. В зависимост от дебелината, те са по-устойчиви.

Относно цветовете те са почти от цялата гама. Устойчивостта на износване се бележи с АС1, АС2, АС3, АС4 и АС5, като АС1 и АС2 е за жилищни сгради, а АС3 за средно натоварени помещения. АС4 и АС5 е за обществени помещения.

ламиниран паркет ценаПри поставянето му добре би било да престои в помещението 24 часа. А основата трябва да е твърда, гладка, обезпрашена и да няма пукнатини, не трябва да има влажност повече от 4% и денивелацията да не надвишава 2-3мм на кв/м. Самият ламинат се реди върху подложка с дебелина 2, 3, 5мм. Ако помещението е над 10м, или с Г-образност с дължина на страните над 2м, пресичането на ламината се използва и лайсна за осигуряване на технологична фуга, ако не след това ламината може да се подуе. Поставянето става чрез залепване на плоскостите.

Поддръжката му е лесна, но все пак иска някои грижи, като обезопасите краката на масите, столовете и диваните. Постарайте се да почиствате паркета само с препарати, които са произведени за тази цел.

Comments on this entry are closed.

error: Content is protected !!